Parteneri.

Asociația Română pentru Reciclare – Rorec

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec este una dintre cele mai mari organizații de transfer de responsabiliate din România și totodată partenerul nostru de bază. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică și gestionează toate activitățile necesare colectării, tratării și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice. RoRec asigură, în același timp, eliminarea în siguranță a deșeurilor electrice, în conformitate cu legislația europeană în domeniu și cu standardele Comitetului European pentru Standardizare în Electrotehnică – CENELEC, aplicabile în domeniul tratării deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

ANPM

Agenția Natională pentru Protecția Mediului, ANPM, este autoritatea guvernamentală de supraveghere și reglementare a întregii activități de prevenire și gestionare a deșeurilor din România. Toate deșeurile preluate de The Green Project sunt raportate atât ANPM cât și autorităților locale.

Garda de Mediu

Garda de Mediu este o agenție guvernamentală subordonată MInisterului Mediului care controlează activitățile cu impact asupra mediului înconjurător și aplică sancțiunile prevăzute în legislația în domeniu. Colaborarea foarte bună pe care o avem ne ajută să fim tot timpul la curent cu procedurile și modificările din acest domeniu, astfel încât să putem fi un partener de nădejde pentru dumneavoastră, oferindu-vă sfaturile și documentele necesare pentru a fi tot timpul în concordanță cu legea.

Autoritățile locale

Autoritățile locale (primăriile) sunt un alt partener important pe lista noastră. Legislația europeană solicită construirea unui centru de colectare DEEE la fiecare 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de unu per localitate. Până în momentul în care România va ajunge să funcționeze la standarde europene din acest punct de vedere, colaborarea primăriilor locale cu organizații care preiau această responsabilitate este esențială. Astfel, toate activitățile pe care noi le întreprindem sunt realizate cu sprijinul primăriilor și consiliilor județene.

Patrula de reciclare

Patrula de reciclare este un program al Asociației Române pentru Reciclare – RoRec, cu avizul Ministerului Educatiei Naționale care are ca scop educarea populației cu privire la necesitatea protecției mediului și modalitățile de a face acest lucru. Din momentul lansării acestui proiect și până în prezent, peste 93.000 de elevi și profesori au fost implicați, participând la diverse activități în acest scop.

X