Despre noi.


Cine suntem


The Green Project este o companie cu activități în domeniul reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Impactul negativ al acestor tipuri de deșeuri asupra mediului înconjurător și implicit asupra calității vieții noastre de zi cu zi ne obligă moral, pe toți, la acțiune: Reducere – Reutilizare – Reciclare.


#

Reducere

The Green Project crează și implementează permanent programe și campanii de informare, educare și conștientizare a impactului activităților umane asupra naturii prin consumul de produse și resurse, mai ales a celor nereciclabile. Reducerea consumului și folosirea energiilor alternative nepoluante sunt elemente fundamentale ale misiunii acestui proiect.

Reutilizare

Colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice în categorii – funcționale și nefuncționale – este esențială în desfășurarea de campanii sociale. Echipamentele încă funcționale, dar intrate în circuitul The Green Project, pot fi donate persoanelor aflate în dificultate. The Green Project se implică activ în programe de reutilizare: de la campanii sociale până la proiecte artistice în care deșeul electric și electronic devine resursa materială și sursa de inspirație.

Reciclare

Fiecare echipament electric și electronic colectat de The Green Project este predat unei unități specializate, autorizate în tratarea și reciclarea deșeurilor electrice si electronice iar absolut toate deșeurile electrice și electronice colectate sunt raportate către Agenția Națională pentru Protecția Mediului. În acest moment, în România se colectează mult sub țintele impuse de legislația în vigoare, aflându-ne și la acest capitol la coada clasamentului european. The Green Project și-a propus să participe semnificativ la efortul de schimbare a acestei stări de fapt în România prin servicii de colectare performante și campanii de informare și educare creative și de impact. Toate acestea cu un unic scop: direcționarea tuturor deșeurilor electrice și electronice către o singură destinație: la Reciclare.

Ce reciclăm?

Campanii CSR

Corporate Social Responsibility – reprezintă implicarea companiilor cu un număr mare de angajați în acțiuni de îmbunătățire a calității vieții în cadrul comunității în care își desfășoară activitatea. Campaniile de CSR realizate în colaborare cu The Green Project au scopul de a informa și responsabiliza angajații în legatură cu tratamentul corect, legal, al deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Începând cu ianuarie 2017, companiile cu peste 500 de angajați sunt încurajate prin lege să dezvolte programe de responsabilitate socială și să raporteze rezultatele autoritățiilor competente. De-a lungul timpului, The Green Project a implementat campanii de CSR cu firme locale, companii naționale și internaționale, dar și cu instituții de stat și unități de învățământ. Un exemplu de campanie implementată cu success în 2016 este parteneriatul cu compania EATON SA, companie producătoare de echipamente electrice. Campania a avut doua directii: implicarea angajaților companiei în procesul de colectare propriu-zisă a deșeurilor electrice și înscrierea școlii profesionale EATON în proiectul “Patrula de reciclare”, cea mai mare miscare ecologista de tineret din Romania .

Campanii CSR


Contact

Partenerii noștri.

Unele dintre cele mai frumoase și reușite proiecte au fost realizate alături de:


Realizări

0
tone colectate
0
Persoane fizice implicate
0
Casări de la instituții
0
Acțiuni de colectare

Patrula de reciclare

Patrula de reciclare este un proiect realizat cu avizul Ministerul Educației Naționale în care grădinițe, școli și licee se implică, sub coordonarea unui cadru didactic, în diverse activități ce au ca scop atât educarea populației cât și colectarea DEEE. Copiii sunt învățați ce înseamnă reciclarea și care sunt efectele poluării dacă nu respectăm procesul corect de înlăturare a deșeurilor din gospodării. În acest proiect au fost implicați până în prezent peste 93000 de elevi, studenți și profesori coordonatori. Pentrumai multe informații cu privire la acest proiect și cum puteți deveni suport al Patrulei de Reciclare click aici.

X